Advies bij projectontwikkeling

Grondeigenaren die hun cultuurgrond hebben liggen in de omgeving van een stad of dorp kunnen te maken krijgen met plannen omtrent woningbouw en bedrijventerreinen.

Veelal in een (zeer) vroeg stadium worden deze grondeigenaren benaderd door makelaars, projectontwikkelaars, de gemeente en speculanten, met de bedoeling hun gronden te verwerven.

Gouden bergen worden voorgespiegeld. De één heeft een nog mooier aanbod dan de ander en u bent een dwaas als u niet op hun mooie voorstellen zou ingaan.

Op dit soort momenten is tot 10 tellen belangrijk.

Op hun voorstellen ingaan, zonder adviseur, is erg gevaarlijk. U loopt een enorm risico dat u achteraf spijt krijgt van uw beslissingen.

De volgende voorstellen worden vaak gedaan:

  • ze willen een optie op uw gronden verkrijgen
  • ze willen in termijnen betalen (vertellen ze vaak achteraf)
  • ze willen een samenwerkingsverband aangaan
  • etc...

Om u onder druk te zetten maken ze u bang voor de Wet Voorkeursrecht Gemeenten.

Ook op dit terrein hebben wij een specialisme opgebouwd. Wij kennen veel gemeenten en marktpartijen. We kijken uiteraard naar de prijs maar vergeten andere belangrijke voorwaarden niet. Ook de fiscale consequenties van een verkoop brengen wij voor u in beeld. Pas als het hele plaatje voor u duidelijk is, kunt u een afgewogen beslissing nemen... Wij kunnen u tijdens dit traject begeleiden.